Jadłospis tygodniowy



Środa 1.12

ŚNIADANIE

Płatki z mlekiem

Kanapka : pieczywo mieszane /masło/pasztet drobiowy/pomidor/szczypiorek

Napój : herbata z cytryną /herbata /cytryna /

OBIAD

Zupa jarzynowa

II Danie

Mięso mielone faszerowane kapustą w sosie pomidorowym , poddane z ziemniakami gotowanymi i koperkiem

Napój : woda

PODWIECZOREK

Babeczki z budyniem

Napój :sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

270

440

268

978

Białko( g)

13

24

14

51

Tłuszcz (g)

6

7

8

21

Węglowodany(g)

41

73

37

151

Błonnik(g)

4

6

4

16

Wapń(g)

133

126

202

461

Żelazo(mg)

3

4

2

9

Witamina C(mg)

14

48

4

66

Sód(mg)

Sól(mg)

446

1115

352

840

330

920

1128

2875

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Czwartek 2.12

ŚNIADANIE

Kanapka : pieczywo mieszane /masło/pasta z jajek, twarożku, rzodkiewki, szczypiorku, ogórek

Napój :kakao

OBIAD

Zupa : Pomidorowa z makaronem

II Danie

Kurczak w sosie śmietanowo-  koperkowym z kalafiorem i ryżem

Napój : woda

PODWIECZOREK

Galaretka z biszkoptem

Napój : sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

377

489

260

1126

Białko( g)

20

32

16

68

Tłuszcz (g)

14

18

11

43

Węglowodany(g)

38

63

24

125

Błonnik(g)

2

8

1

11

Wapń(g)

248

252

233

733

Żelazo(mg)

2

4

2

8

Witamina C(mg)

7

47

9

63

Sód(mg)

Sól(mg)

330

825

240

570

221

554

791

1949

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Piątek 3.12

ŚNIADANIE

owsianka

Kanapka /pieczywo mieszane/ masło/ ser/ rzodkiewka/ papryka czerwona/

Napój: napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : Kapuśniak z pomidorami i ziemniakami

II Danie: Ratatoulle na bazie oliwek z oliwy podane z tartym serem i makaronem

Napój : woda

Podwieczorek

Kasza manna z musem owocowym

Woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

320

496

207

1023

Białko( g)

12

22

11

45

Tłuszcz (g)

12

18

10

40

Węglowodany(g)

40

88

24

152

Błonnik(g)

4

12

3

19

Wapń(g)

219

120

255

594

Żelazo(mg)

2

3

2

7

Witamina C(mg)

14

48

9

71

Sód(mg)

Sól(mg)

440

1085

210

560

350

856

1000

2501

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler, ryby

 

Poniedziałek 6.12

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane z mlekiem

Kanapka : pieczywo mieszane /masło/pieczona pierś z indyka/papryka czerwona/roszponka/

Napój : napar czarnej herbaty z cytryną

OBIAD

Zupa : barszcz zabielany

II Danie

Karkówka w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kiszonego ogórka i kapusty

Napój : woda

PODWIECZOREK

Serek wanilinowy z pieczywem razowym

Napój :sok

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

323

484

229

1036

Białko( g)

15

24

17

56

Tłuszcz (g)

13

25

9

47

Węglowodany(g)

38

50

22

110

Błonnik(g)

2

10

2

14

Wapń(g)

250

98

211

559

Żelazo(mg)

1

3

1

5

Witamina C(mg)

12

58

1

71

Sód(mg)

Sól(mg)

317

793

204

510

572

1430

1093

2733

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Wtorek 7.12

ŚNIADANIE

Kanapka : Pieczywo mieszane /masło/polędwica sopocka/ pomidor/ sałata/rzodkiewka

Napój : kakao

OBIAD

Zupa : Rosół z makaronem

II DANIE

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym, marchewka, ziemniaki z koperkiem

Napój : woda

PODWIECZOREK

Czekoladowy murzynek

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

316

467

268

1051

Białko( g)

15

32

9

56

Tłuszcz (g)

13

17

15

45

Węglowodany(g)

34

60

24

118

Błonnik(g)

3

14

3

20

Wapń(g)

270

223

142

635

Żelazo(mg)

1

5

2

8

Witamina C(mg)

5

59

28

92

Sód(mg)

Sól(mg)

500

1229

257

730

58

143

815

2102

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Środa 8.12

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem

Kanapka : pieczywo mieszane/masło/pasztet drobiowy  z warzywami, pomidor, szczypiorek

Napój : napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : Krupnik , z warzywami i ziołami

II Danie

Klopsy w sosie koperkowym z warzywami,  ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z gotowanych buraczków

Napój : woda

PODWIECZOREK

Naleśniki z dżemem

Sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

340

520

254

1114

Białko( g)

13

35

15

63

Tłuszcz (g)

12

32

9

53

Węglowodany(g)

55

44

32

131

Błonnik(g)

6

7

2

15

Wapń(g)

248

75

194

517

Żelazo(mg)

3

4

2

9

Witamina C(mg)

7

25

2

34

Sód(mg)

Sól(mg)

443

1120

295

740

365

915

1103

2775

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Czwartek 9 .12

ŚNIADANIE

Kanapka : pieczywo mieszane/masło/ ser twarogowy półtłusty, szczypiorek, papryka świeża, rzodkiewka

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa :  Kolorowa ziemniaczana z ziołami

II Danie

Potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, sos śmietanowy , ryż gotowany

Napój : woda

PODWIECZOREK

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

350

409

267

1026

Białko( g)

19

25

14

58

Tłuszcz (g)

8

17

8

33

Węglowodany(g)

44

50

39

133

Błonnik(g)

3

4

5

12

Wapń(g)

348

93

332

773

Żelazo(mg)

1

3

1

5

Witamina C(mg)

29

7

14

50

Sód(mg)

Sól(mg)

510

1275

172

430

250

612

932

2317

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Piątek 10.12

ŚNIADANIE

Owsianka

Kanapka: pieczywo mieszane/masło/ser żółty/papryka czerwona/sałata

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : kapuśniak z świeżej kapusty z warzywami i koperkiem

II Danie

Panierowany filet rybny, surówka z marchewki jabłka, ziemniaki gotowane

Napój : woda

PODWIECZOREK

Koktajl truskawkowy z  biszkoptem

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

342

412

283

1037

Białko( g)

15

33

16

64

Tłuszcz (g)

10

10

16

36

Węglowodany(g)

52

48

28

128

Błonnik(g)

4

6

4

14

Wapń(g)

225

134

305

664

Żelazo(mg)

2

3

3

8

Witamina C(mg)

12

33

8

53

Sód(mg)

Sól(mg)

398

983

342

873

387

945

1127

2801

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler, ryby

 

 

Poniedziałek 13.09

ŚNIADANIE

Płatki z mlekiem

Kanapka :Pieczywo mieszane/masło /polędwiczka z indyka, ogórek kiszony

 

Napój : Herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : Pomidorowa z makaronem

II Danie

Pulpeciki z mielonego mięsa indyka z brokułami i koperkiem,  kasza pęczak

Napój : woda

PODWIECZOREK

Racuchy z jabłkiem

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

360

423

289

1072

Białko( g)

13

16

12

41

Tłuszcz (g)

14

15

9

38

Węglowodany(g)

41

70

43

154

Błonnik(g)

2

8

8

18

Wapń(g)

255

75

173

503

Żelazo(mg)

3

4

2

9

Witamina C(mg)

8

18

15

41

Sód(mg)

Sól(mg)

463

1160

350

860

125

311

938

2331

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Wtorek 14.12

ŚNIADANIE

Kanapka : pieczywo mieszane z szynką wieprzową i pomidorem / /szczypiorek /

Napój : napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : ogórkowa

II Danie

Sznycle z szynki wieprzowej w sosie własnym, ziemniaki gotowane,  buraczki

Napój :woda

PODWIECZOREK

Ciasto drożdżowe z owocami

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

376

489

267

1132

Białko( g)

17

20

19

56

Tłuszcz (g)

14

16

8

38

Węglowodany(g)

50

64

33

147

Błonnik(g)

5

10

4

19

Wapń(g)

275

118

302

695

Żelazo(mg)

3

3

1

5

Witamina C(mg)

4

19

20

43

Sód(mg)

Sól(mg)

340

850

312

760

267

658

919

2268

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Środa 15.12.

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem

Kanapka : Pieczywo mieszane /masło /schab pieczony /sałata /pomidor /

Napój : Herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : Jarzynowa

II Danie

Indyk z kalafiorem w śmietanowym sosie i ziemniaki gotowane z koperkiem

Napój : woda

PODWIECZOREK

Kisiel z owocami i biszkoptem

Sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

368

456

172

996

Białko( g)

17

29

7

53

Tłuszcz (g)

16

18

4

38

Węglowodany(g)

38

45

30

113

Błonnik(g)

3

6

2

11

Wapń(g)

327

144

236

707

Żelazo(mg)

2

4

1

7

Witamina C(mg)

3

86

22

111

Sód(mg)

Sól(mg)

615

1538

353

883

97

243

1065

2664

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Czwartek 16.12

ŚNIADANIE

Kanapka :pieczywo mieszane /pasta z jajek i sera /ser żółty /rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka

Napój : herbata owocowa

OBIAD

Zupa : barszcz ukraiński z fasolą i warzywami

II Danie

Schab duszony w sosie własnym, kasza gryczana , surówka z kalafiora

Napój : woda

PODWIECZOREK

Strudel z twarogiem i rodzynkami

Napój : sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

340

434

318

1092

Białko( g)

17

19

15

51

Tłuszcz (g)

13

27

9

49

Węglowodany(g)

44

32

44

120

Błonnik(g)

7

4

3

14

Wapń(g)

165

100

292

557

Żelazo(mg)

5

3

1

9

Witamina C(mg)

4

10

64

78

Sód(mg)

Sól(mg)

342

855

287

708

 

157

393

786

1956

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Piątek 17.12

ŚNIADANIE

Owsianka

Kanapka : bułka /masło/ser żółty /sałata /szczypiorek /ketchup

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa: kapuśniak  z kaszą i ziemniakami

II Danie

Filet rybny panierowany , ziemniaki gotowane, surówka z marchewki

Napój : sok

PODWIECZOREK

Kanapka : babeczki z budyniem

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

217

420

304

941

Białko( g)

15

25

17

57

Tłuszcz (g)

12

16

9

37

Węglowodany(g)

39

63

43

145

Błonnik(g)

1

14

3

18

Wapń(g)

288

170

293

75

Żelazo(mg)

1

5

1

7

Witamina C(mg)

2

32

18

52

Sód(mg)

Sól(mg)

485

1213

250

625

400

1000

1135

2838

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler, ryby

 

Poniedziałek 20.12

ŚNIADANIE

Owsianka

Kanapka : pieczywo mieszane/szynka drobiowa /sałata /ogórek świeży /masło

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : krupnik

II Danie

Spaghetti bolognese z makaronem i tartym serem

Napój : sok

PODWIECZOREK

Serek waniliowy z biszkoptem

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

236

480

240

956

Białko( g)

11

26

11

48

Tłuszcz (g)

7

19

5

31

Węglowodany(g)

34

60

42

136

Błonnik(g)

2

11

5

18

Wapń(g)

173

101

249

523

Żelazo(mg)

2

4

2

8

Witamina C(mg)

1

39

36

76

Sód(mg)

Sól(mg)

336

840

180

450

117

295

633

1585

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Wtorek 21.12

ŚNIADANIE

Kanapka :pieczywo mieszane/masło /szynka wieprzowa /ser / /rzodkiewka / ogórek

Napój : kakao

OBIAD

Zupa : Rosół z makaronem

II Danie

Grilowana pierś z kurczaka, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z marchewki i kapusty

Napój : woda

PODWIECZOREK

Ciasto marchewkowe

Owoce sezonowe

Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

323

525

220

1068

Białko( g)

15

28

5

48

Tłuszcz (g)

12

14

10

36

Węglowodany(g)

39

64

24

127

Błonnik(g)

3

6

3

12

Wapń(g)

224

220

56

500

Żelazo(mg)

2

2

1

5

Witamina C(mg)

2

5

2

9

Sód(mg)

Sól(mg)

478

1195

300

750

59

148

837

2093

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Środa 22.12

ŚNIADANIE

Zupa mleczna

Kanapka :pieczywo mieszane /masło/ rzodkiewka  /twarożek :ser twarogowy półtłusty /śmietana /szczypiorek, rzodkiewka

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : fasolowa z warzywami

II Danie

Gulasz  wieprzowy, kasza gryczana, buraczki

Napój : woda

PODWIECZOREK

Budyń z musem owocowym

Napój : sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

326

520

360

1206

Białko( g)

15

25

15

55

Tłuszcz (g)

10

15

12

37

Węglowodany(g)

44

80

67

191

Błonnik(g)

4

15

5

24

Wapń(g)

285

170

270

725

Żelazo(mg)

5

4

3

12

Witamina C(mg)

2

45

7

54

Sód(mg)

Sól(mg)

280

700

500

1200

160

340

940

2240

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Czwartek 23.12

ŚNIADANIE

Kanapka :  pieczywo mieszane/masło /ogórek świeży /ser twarogowy półtłusty /rzodkiewka

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : pomidorowa z makaronem

II Danie

Chrupiący owsiany kurczak, ziemniaki gotowane , surówka z kapusty marchwi i ogórka

Napój :woda

PODWIECZOREK

Galaretka z biszkoptem

woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

311

520

228

1059

Białko( g)

12

18

15

45

Tłuszcz (g)

11

16

12

39

Węglowodany(g)

38

62

23

123

Błonnik(g)

2

5

3

10

Wapń(g)

232

155

197

584

Żelazo(mg)

1

3

1

5

Witamina C(mg)

2

26

27

55

Sód(mg)

Sól(mg)

88

232

212

534

392

978

692

1744

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Poniedziałek 27.12

ŚNIADANIE

Płatki z mlekiem

Kanapka :pieczywo mieszane/masło  /ogórek /rzodkiewka/ szynka drobiowa

Napój : herbata z cytryną

OBIAD

Zupa : kapuśniak z ziemniakami

II Danie

Klopsy w sosie koperkowym, marchewka z groszkiem, ryż

Napój : Sok

PODWIECZOREK

Kisiel z owocami, biszkopt

Napój : Woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

320

450

227

997

Białko( g)

15

36

12

63

Tłuszcz (g)

12

12

8

32

Węglowodany(g)

34

46

30

110

Błonnik(g)

3

7

3

13

Wapń(g)

200

155

141

496

Żelazo(mg)

2

2

2

6

Witamina C(mg)

8

48

2

58

Sód(mg)

Sól(mg)

330

850

298

770

364

910

992

2530

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Wtorek 28.12

ŚNIADANIE

Kanapka : pieczywo mieszane /masło / polędwica sopocka/papryka – ogórek świeży /rzodkiewka

Napój : napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : Ogórkowa z warzywami i ziemniakami

II Danie

Pieczone udka z kurczaka, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty

 

Napój : woda

PODWIECZOREK

Koktajl z truskawkami i biszkoptem

 Napój : woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

288

449

202

939

Białko( g)

18

20

6

44

Tłuszcz (g)

11

20

4

35

Węglowodany(g)

33

55

42

130

Błonnik(g)

3

6

6

15

Wapń(g)

169

83

113

365

Żelazo(mg)

2

3

2

7

Witamina C(mg)

15

33

23

71

Sód(mg)

Sól(mg)

426

1065

287

718

247

618

960

2400

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Środa 29.12

ŚNIADANIE

Owsianka

Kanapka: pieczywo mieszane / masło /sałata / pasztet drobiowy/pomidor/ szczypiorek

Napój : napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : Jarzynowa  z ziemniakami

II Danie

Szynka wieprzowa w sosie własnym, kasza pęczak , surówka z kapusty i ogórka

Napój : woda

PODWIECZOREK

Sałatka jarzynowa , pieczywo razowe

Napój : sok z owoców

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

333

426

243

1002

Białko( g)

13

25

11

49

Tłuszcz (g)

16

21

8

45

Węglowodany(g)

38

39

33

110

Błonnik(g)

3

4

3

10

Wapń(g)

168

213

98

479

Żelazo(mg)

2

3

1

6

Witamina C(mg)

4

15

11

30

Sód(mg)

Sól(mg)

398

995

206

515

200

500

804

2010

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Czwartek 30.12

ŚNIADANIE

Kanapka : pieczywo mieszane /masło/pasta z jajek, twarożku, rzodkiewki, szczypiorku, ogórek

Napój :kakao

OBIAD

Zupa : Kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami i ziemniakami

 

II Danie

Kurczak w sosie słodko kwaśnym z warzywami i ryżem

Napój : woda

PODWIECZOREK

Naleśniki z dżemem

Napój : sok

Owoce sezonowe

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

377

489

260

1126

Białko( g)

20

32

16

68

Tłuszcz (g)

14

18

11

43

Węglowodany(g)

38

63

24

125

Błonnik(g)

2

8

1

11

Wapń(g)

248

252

233

733

Żelazo(mg)

2

4

2

8

Witamina C(mg)

7

47

9

63

Sód(mg)

Sól(mg)

330

825

240

570

221

554

791

1949

 

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler

 

Piątek 3.12

ŚNIADANIE

owsianka

Kanapka /pieczywo mieszane/ masło/ ser/ rzodkiewka/ papryka czerwona/

Napój: napar z herbaty owocowej

OBIAD

Zupa : warzywna z brukselką

II Danie: Ryba w panierce pieczona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty

Napój : woda

Podwieczorek

Kasza manna z musem owocowym

Woda

 

Składniki

pokarmowe

Typ posiłku

Razem

śniadanie

obiad

podwieczorek

Energia kcal

320

496

207

1023

Białko( g)

12

22

11

45

Tłuszcz (g)

12

18

10

40

Węglowodany(g)

40

88

24

152

Błonnik(g)

4

12

3

19

Wapń(g)

219

120

255

594

Żelazo(mg)

2

3

2

7

Witamina C(mg)

14

48

9

71

Sód(mg)

Sól(mg)

440

1085

210

560

350

856

1000

2501

Alergeny : gluten, jajka, soja, mleko, gorczyca, nasiona sezamu- śladowe ilości, łubin , orzechy – śladowe ilości, gorczyca, seler, ryby

 

 

 

Napisz do nas: smacznesierakowice@wp.pl